joi, 2 aprilie 2009

Gica Popescu iese la atac: "Am jucat rusinos, FRF trebuie sa plateasca!"


Gica Popescu critica dur jucatorii nationalei, pe Victor Piturca dar si FRF, despre care spune ca este cea mai vinovata pentru esecul rusinos din calificarile la mondiale: "Nationala nu are valoare fara Mutu si Chivu!"

"Este o greseala sa fie acuzat Piturca pentru tot ce s-a intamplat. Cei care trebuie sa dea socoteala sunt altii. In ultima vreme presa nu a facut altceva decat sa-l critice pe Piturca, dar nimeni nu a spus nimic de FRF. Hai pe Piturca! Gramada pe el! E simplu, schimbam antrenorul, si gata, s-au rezolvat problemele. Cine crede ca daca se schimba antrenorul va renaste fotbalul romanesc se afla intr-o mare eroare", a spus Gica Popescu agentiei Newsin.

El a comentat apoi evolutia tricolorilor cu Austria: "Prestatie rusinoasa, nu am vazut demult echipa nationala jucand atat de penibil cum a facut-o aseara, si ma refer si la valoarea adversarului, care parea o echipa de jucatori adunati. Nu cred ca putem accepta o asemenea infrangere contra unei echipe de rezerva a Austriei".

Gica Popescu a acuzat atitudinea selectionerului din timpul meciului cu Austria, dar si dupa finalul acestuia: "Ceea ce e mai grav este declaratia lui Piturca de dupa meci, cand a spus ca nu s-a intamplat nimic deosebit. Dumnezeule! Daca antrenorul echipei nationale a ajuns sa spuna ca tot ce s-a intamplat aseara cu Austria nu e un lucru deosebit, comentariile sunt de prisos. Pai daca asta e normal, inseamna ca lucrurile sunt foarte grave. E greu sa se intample sa terminam aceste preliminarii cu fruntea sus, dupa ce s-a intamplat in primele meciuri din grupa. Niciodata nu vom putea bate Franta sau Serbia daca nu am reusit sa batem echipa a doua a Austriei. Nu avem cu cine sa batem Franta si Serbia".

Intrebat ce ar trebui schimbat la echipa nationala in acest moment, Giga Popescu a spus: "Este o mare greseala cand va rezumati doar la echipa nationala, lucrurile sunt mult mai complexe, tin de fotbalul romanesc in general. Echipa nationala este o consecinta a ceea ce se intampla in fotbalul romanesc. Ce s-a facut in fotbalul romanesc? S-a ridicat bugetul federatiei? Ok. Ce s-a facut cu acei bani? Ce s-a facut concret pentru ca fotbalul romanesc sa se imbunatateasca? Stiu ce trebuia facut, dar nu trebuie sa-i invat eu pe cei de acolo. Cine e in fruntea fotbalului romanesc sa raspunda de rezultate!".

Fostul international considera ca jucatorii nationalei Romaniei nu aveau de ce sa-si ceara scuze pentru prestatia din meciurile cu Serbia si Austria. "In momentul in care nu puteau mai mult nu aveau de ce sa-si ceara scuze. Atat pot, iar cat timp nu poti mai mult, nu-i vina ta. Echipa nationala fara Mutu si fara Chivu atat poate. Am spus tot timpul ca echipa nationala e dependenta de cei doi si toata lumea a sarit in sus, dar iata ca valoarea echipei nationale nu exista fara cei doi", a spus Popescu.

Fostul capitan al Romaniei s-a referit si la posibilitatea inlocuirii lui Victor Piturca: "Pana ieri eram pentru ramanerea lui Piturca. Dupa ce am vazut declaratiile lui dupa meci si modul in care s-a comportat pe banca in timpul meciului... s-a ridicat de doua ori... nu se poate asta! Reactia lui de la meciul de ieri este una de resemnare, asta e senzatia pe care mi-a lasat-o".

In incheiere, Gica Popescu a precizat ca nu a discutat niciodata cu Hagi despre posibilitatea revenirii acestuia ca selectioner al Romaniei pentru ca "nu ne-am intalnit deloc de cand a aparut acest zvon".

Sursa: Newsin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu