marți, 28 aprilie 2009

Barcelona - Chelsea, un clasic al Ligii Campionilor



Liga Campionilor programează marţi 28 aprilie meciul tur din faza semifinalelor, între FC Barcelona şi Chelsea Londra (ora 21,45), o confruntare interesantă între un antrenor tânăr, Josep Guardiola, 38 ani, şi experimentatul olandez Guus Hiddink, 62 ani.

Principala preocupare a olandezului Hiddink este să-l anihileze pe argentinianul Lionel Messi, golgheterul Ligii Campionilor cu 8 reuşite, sarcină ce se anunţă complicată în absenţa fundaşului stânga Ashley Cole, suspendat. În meciul din Premier League cu West Ham United (1-0), Hiddink l-a utilizat pe stânga pe portughezul Jose Bosingwa, care joacă normal pe dreapta, dar nu s-a decis încă asupra titularului de pe Nou Camp.

Cu excepţia accidentatului Gabriel Milito, Pep Guardiola are restul lotului valid după egalul din deplasare cu Valencia (2-2) în Primera Liga. Guardiola a declarat că Barca a intrat în cea mai importantă săptămâna a anului, cu prima manşă a semifinalei Ligii Campionilor şi cu meciul de sâmbătă cu Real Madrid, pe Santiago Bernabeu, decisiv pentru soarta titlului. ''Nu văd nicio oboseală la jucătorii mei. Suntem ca o maşină'', susţine Guardiola.

În ultimele 2 sezoane, formaţia catalană a fost eliminată din competiţie de formaţii engleze, de FC Liverpool în 2007 şi de Manchester United în 2008. În plus, Barca nu a reuşit să învingă în ultimele sale 4 meciuri de acasă nicio echipă din Anglia. Totuşi, în acest sezon, în optimi şi sferturi, catalanii au marcat acasă 9 goluri, 5 cu Lyon şi 4 cu Bayern Munchen.
Barcelona a câştigat 4 dintre precedentele 9 semifinale disputate în Liga Campionilor, iar Chelsea doar una din patru.

Cele 2 cluburi s-au înfruntat de 3 ori în faza eliminatorie, Barca având câştig de cauză în 2 ocazii. Ultima confruntare datează din 2006, în optimi, când Barcelona s-a calificat mai departe după 2-1 în deplasare şi 1-1 acasă. În cupele europene, cele 2 echipe s-au întâlnit de 11 ori, iar Barca are un record de 5 victorii, 2 egaluri şi 4 înfrângeri, golaveraj 22-16.
În Liga Campionilor, Barcelona are la activ 5 semifinale, 2 finale şi 1 trofeu, câştigat în faţa lui Arsenal în 2006. Chelsea a disputat 4 semifinale şi o finală, în 2008, pierdută la Manchester United.

Meciul tur de la Barcelona este arbitrat de o brigadă germană, cu Wolfgang Stark la centru, ajutat de tuşierii Jan-Hendrik Salver şi Mike Pickel. Arbitru de rezervă este Babak Rafati.

Sursa: www.asport.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu