sâmbătă, 11 aprilie 2009

Stadionul Ceahlaul - Piatra Neamt


Dintr-un stadion banal al unei echipe mediocre, arena Ceahlaul din Piatra Neamt este in acest moment una dintre cele mai moderne din Romania, primind categoria a treia din partea UEFA in anul 2007, astfel ca poate gazdui fara niciun fel de probleme meciurie de Liga Campionilor.

Stadionul Ceahlaul - Piatra Neamt

Anul inaugurarii: -

Capacitate: 18.000 (dispune si de instalatie de nocturna)


Echipe care evolueaza pe acest stadion: Ceahlaul Piatra Neamt (Liga a II-a)

Arena din Piatra Neamt a aparut in anul 1935, insa in timp a suferit modificari majore, initial avand o singura tribuna. La inceputul anilor, '90, arena de pe Borzoghean este renovata in intregime si ajunge la capacitatea de 14.000 de locuri.

In ultimii patru ani, stadionul Ceahlaul a suferit modernizari atat ale tribunelor, cat si la vestiare si anexe. Astfel a fost instalata nocturna, a fost construind un teren antrenament cu tribune, un teren cu gazon sintetic si nocturna, vestiarele au fost aduse la standardele impuse de UEFA.

De asemenea, singura peluza a fost inchisa in 2007 pentru a fi reconstruita, iar capacitatea arenei a ajuns acum la 18.000 de locuri.

De altfel, pe 28 martie 2007, arena nemteana a gazduit meciul Romania-Luxemburg din preliminariile EURO 2008.

In urmatoarea perioada, oficialii gruparii intentioneaza sa acopere ambele tribune, astfel incat arena sa fie una ultramoderna.

Sursa: www.asport.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu