vineri, 17 aprilie 2009

E clar: Guus Hiddink va pleca de la Chelsea in vara


Olandezul Guus Hiddink va părăsi postul de antrenor al echipei engleze de fotbal Chelsea Londra la finalul acestui sezon, în timp ce revenirea portughezului Jose Mourinho la conducerea tehnică a grupării de pe Stamford Bridge este exclusă, a anunţat preşedintele clubului londonez, Burce Buck, citat de Reuters.

"Guus Hiddink a venit aici în urmă cu două luni, pentru a îndeplini temporar funcţia de antrenor şi trebuie să mulţumim federaţiei ruse pentru acest lucru. Au existat multe speculaţii legate de rămânerea sa în acest post, mai ales după lucrurile bune pe care le-a făcut aici, însă nu este cazul", a declarat Buck.

Tehnicianul olandez a fost angajat de Chelsea în luna februarie, după concedierea brazilianului Luiz Felipe Scolari, Hiddink antrenând în paralel şi naţionala Rusiei, al cărei obiectiv este calificarea la Cupa Mondială de anul viitor. De la sosirea sa pe Stamford Bridge, londonezii s-au calificat în semifinalele Cupei Angliei şi sunt cu un pas în semifinalele Ligii Campionilor, după victoria cu 3-1 pe Anfield Road, în faţa lui FC Liverpool.

Preşedintele Bruce Buck a negat, totodată, posibilitatea revenirii în postul de antrenor a lui Jose Mourinho, cu care Chelsea a câştigat de două ori campionatul Angliei, în 2005 şi 2005: "Jose este un mare antrenor şi un tip minunat, însă cred că vremea sa la Chelsea a trecut".

Presa britanică şi cea italiană a scris, în ultimele zile, că cele mai mari şanse de a o antrena pe Chelsea din sezonul viitor le are actualul antrenor al formaţiei italiene AC Milan, Carlo Ancelotti.

Sursa: www.asport.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu