luni, 20 aprilie 2009

Gheorghe Hagi, favorit pentru a prelua echipa nationala!


Cel mai mare jucator roman al tuturor timpurilor Gheorghe Hagi se afla in capul listei cu posibili selectioneri ai FRF dupa ce Mircea Lucescu a refuzat propunerea lui Ionut Lupescu, iar Ladislau Boloni este foarte aproape de a-si prelungi contractul cu Standard Liege.

Dezamagiti de refuzul lui Lucescu, care si-a prelungit contractul cu Sahtior pana in 2011, federalii incearca sa gaseasca rapid un inlocuitor pentru Victor Piturca, termenul limita fiind 10 mai.

A doua varianta luata in calcul, Ladislau Boloni, nu pare sa mai fie de actualitate, deoarece acesta ar fi ajuns la un acord verbal cu Standard Liege pentru a continua si din vara, plus ca ultima data cand s-a aflat la carma nationalei, a plecat la prima oferta venita.

Mircea Sandu a avut mai multe discutii cu restul membrilor Comitetului Executiv, iar in acest moment Gheorghe Hagi are cele mai mare sanse de a devenit noul selectioner, functie pe care a ocupat-o si in 2001. Desi pe lista se mai afla Razvan Lucescu sau Dan Petrescu, oficialii FRF sunt decisi sa ii mai ofere o sansa lui Hagi, mai ales ca ar fi si un magnet pentru sponsori.

In zilele urmatoare, Ionut Lupescu va purta mai multe discutii cu Hagi, urmand sa ii propuna un contract pe 2,5 ani cu un salariu anual de 300.000 de euro, dar si un procent din fiecare contract publicitar semnat la instalarea sa. "Sunt onorat ca se doreste ca eu sa revin la nationala. Dar nu eu pun antrenor la prima reprezentativa, ci Federatia. Cei de acolo stiu mai bine ce trebuie sa faca", a fost raspunsul celui poreclit Maradona din Carpati.

"Regele" este in prezent liber de contract, desi in ultima perioada a fost ofertat atat de Galatasaray, cat si de mai multe echipe din tara, din cauza faptului ca este dispus sa preia o formatie doar daca planul este unul pe termen lung, de cel putin doi ani.

Hagi mai are un atu in prezent deoarece este dorit ca selectioner de mai multi oameni importanti din fotbalul romanesc printre care Gheorghe Popescu, Dan Petrescu, Ioan Ovidiu Sabau, Emeric Ienei sau Anghel Iordanescu.

Sursa: www.asport.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu