luni, 4 mai 2009

Sami Hyypia s-a transferat de la Liverpool la Werder Bremen


Fundaşul central finlandez Sami Hyypia s-a angajat pentru două sezoane la clubul german Bayer Leverkusen, a anunţat luni echipa sa actuală, Liverpool.

Aflat la clubul englez de 10 ani, Hyypia (35 ani) nu mai juca aproape deloc în ultima vreme.

El era extrem de popular în rândul suporterilor clubului englez care îşi vor aminti de victoriile obţinute în Cupa UEFA (2001) şi în Liga Campionilor (2005).

Fundaşul finlandez a jucat un rol important în această campanie, în cadrul căreia a şi marcat un gol superb în sferturile de finală cu Juventus Torino, cu un vole imparabil. El a disputat în total 57 de meciuri europene cu Liverpool între noiembrie 2001 şi februarie 2006.

Hyypia a fost căpitanul echipei între 2002 şi 2003, înainte ca banderola să fie preluată de Steven Gerrard. În timp ce Jamie Carragher a rămas titular în zona centrală, venirea la club a lui Daniel Agger şi Martin Skrtel l-a împins pe finlandez spre plecare.

Leverkusen va fi al patrulea său club într-o carieră de fotbalist profesionist începută la clubul finlandez Myllykosken Pallo 47 (1992-95) şi continuată în Olanda, la Willem II Tilburg (1995-99).

Sursa: www.asport.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu