marți, 26 mai 2009

Timisoara ramane fara puncte cel putin pana pe 6 iunie


Finanţatorul lui FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat, marţi, că a fost anunţat de avocaţii săi că verdictul de la TAS în privinţa penalizării de 6 puncte nu va fi dat joi

"Am fost anunţat de avocaţii mei că răspunsul de la TAS nu se va da joi, ci va întârzia până pe 5-6 iunie. Decizia poate fi oricare, putem să şi pierdem", a declarat Marian Iancu, la Sport.ro.

În ceea priveşte meciul cu Unirea Urziceni, din etapa a 33-a a Ligii I, patronul bănăţenilor a comentat: "Este cea mai bună echipă a campionatului şi n-ar fi o surpriză să câştige în faţa noastră. Sunt motivaţi sută la sută, dar n-ar fi o surpriză să câştige Unirea".

Clubul FC Timişoara a fost somat de către FIFA, după ce a pierdut litigiul cu Claudio Zambon să îşi schimbe culorile, sigla, echipamentul şi aspectul site-ul, iar bănăţenii au trimis la FRF acte doveditoare că au realizat acest lucru. Cu toate acestea, Federaţie Română de Fotbal a fost somată ulterior de FIFA să depuncteze clubul de pe Bega cu 6 puncte, în caz contrar riscând sancţiuni care ar fi putut merge până la dezafiliere.

Decizia Comisiei de Disciplină a FIFA a fost una definitivă şi irevocabilă, dar FC Timişoara a înaintat un memoriu la Tribunalul Arbitral Sportiv de la Lausanne (TAS) în care susţinea că FIFA nu avea dreptul să judece speţa respectivă. La audierea finală, care a avut loc la sediul TAS, gruparea viola a criticat cele două hotărâri disciplinare luate împotriva sa. FC Timişoara a vrut să demonstreze că s-a conformat primei decizii, de a schimba denumirea şi culorile echipamentului sportiv, dar şi aspectul site-ului oficial al clubului. Din cauza că nu ar fi respectat această primă decizie, formaţia viola a fost sancţionată cu 6 puncte de penalizare de către FIFA.

Timişorenii s-au prezentat la TAS la data de 2 aprilie, iar după audieri patronul Marian Iancu spunea că prezentările au fost de bun augur pentru bănăţeni, pentru că ei "au putut să se apere aşa cum trebuie". Decizia trebuia să fie luată în maxim o lună, dar la termenul stabilit, pronunţarea a mai fost amânată o dată.

Sursa: www.asport.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu