vineri, 25 septembrie 2009

"U Cluj, unicul club din istoria Romaniei care si-a pastrat numele si identitatea timp de 90 de ani!"


Istoricul Gheorghe Bodea si-a lansat cartea Agora "U" - volumul doi in care vorbeste despre anii de glorie a echipei antrenate de Talnar, despre cum s-a infiintat clubul, dar si despre viitorul echipei.

„U Cluj este unicul club din istoria Romaniei care si-a pastrat numele si identitatea de-a lungul a 90 de ani. Este unicul club sportiv din istoria Romaniei care a reprezentat Romania Mare in anii razboiului. Universitatea a reprezentat Transilvania de bastina, care a cazut sub stapanire straina.

In bejenie, la Sibiu, "U" Cluj a reprezentat Transilvania in campionatul Romaniei, in campionatul de razboi. Pentru ca Transilvania nu mai putea fi reprezentata nici de administratie, nici de armata, nici de politic nici de invatamant, doar clubul sportiv al acestor tineri care au murit pe front tinea stindardul. Au pastrat ideea de "U", care inseamna ideea clubului sportiv care nu lupta pentru glorie sportiva, lupta pentru a fi” spune istoricul Gheorghe Bodea intr-un interviu pentru citynews.ro.

Sursa: www.sport.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu