miercuri, 5 august 2009

Real a cheltuit pe transferuri mai mult decat granzii din Premier la un loc!


A venit randul Spaniei sa domine Europa? Real Madrid a cheltuit in aceasta vara pe transferuri 260 de milioane de euro, mai mult decat granzii din Premier League la un loc! City este formatia din Anglia care a dat cei mai multi bani pe jucatori.

Cu transferul lui Xabi Alonso pentru 35 de milioane de euro, Real mai da o lovitura fotbalului englez, asta dupa ce a reusit cea mai scumpa mutare din istorie - Cristiano Ronaldo pentru 94 de milioane de euro.

In schimb in Premier League a fost o vara destul de austera din acest punct de vedere. Echipele nu au aruncat cu banii pe jucatori si au incercat pe cat posibil sa promoveze fotbalistii din propria pepiniera.

Manchester City este singura echipa care nu tine cont de criza mondiala. De cand a devenit proprietatea grupului Abu Dhabi United, City si-a propus sa devina o concurenta solida pentru Big Four: United, Arsenal, Liverpool si Chelsea.

La City au venit in aceasta vara Emmanuel Adebayor (29 mil de euro), Kolo Touré (17 mil de euro), Carlos Tévez (35 mil de euro), Roque Santa Cruz ( 21 mil de euro). De asemenea, pe Eastlands au mai aterizat Stuart Taylor si Gareth Barry.

Colosul Manchester United nu s-a omorat sa-i caute un inlocuitor lui Cristiano Ronaldo. Ferguson i-a adus in aceasta vara doar pe Gabriel Obertan (3.5 mil de euro), Michael Owen (gratis) si Antonio Valencia (18 mil de euro).

Liverpool sta si mai prost la acest capitol: singurul transfer notabil facut de cormorani este Glen Johnson pentru 20.5 mil de euro. Nici Chelsea nu mai este ce a fost. Abramovici nu mai este dispus sa arunce cu banii pe jucatori, insa si-a luat antrenor: Carlo Ancelotti are misiunea imposibila de a aduce trofeul Champions League pe Stamford Bridge.
Sursa: www.sport.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu